Eberspacher rješenja

Eberspächer ugradbeni setovi osiguravaju da Eberspächer- grijanja kod svakog slučaja perfektno „sjednu”.

Rješenja za grijanje osobnih i gospodarskih vozila

Grijanja vozila tvrtke Eberspächer svojim modernim rješenjima ispunjavaju sve zahtjeve na polju OEM-a, kako kod neovisnih tako i kod pomoćnih grijača.

Poseban izazov u dizajnu grijanja vozila predstavljaju sve strožije granične vrijednosti emisije ispušnih plinova. Tvrtka Eberspächer udovoljava ovim zahtjevima neprestanim razvijanjem svojih rješenja. Dobro definirano upravljanje inovacijama i obilje tehnološkog znanja i iskustva brinu se da rješenja za grijanja vozila tvrtke Eberspächer savršeno ispunjavaju zahtjeve na polju OEM-a i naknadnog opremanja – sada i ubuduće.

Zahvaljujući mogućnosti primjene više goriva (B100/E85), minimalnoj emisiji buke i apsolutnoj dugovječnosti komponente već danas nude inovativnu tehniku grijanja i sigurnu perspektivu razvoja za daljnju optimalizaciju.

„Kvaliteta stvara vrijednost“: kao predvodnik na polju kvalitete i tehnologije, tvrtka Eberspächer djeluje strogo u skladu s tim načelom. Stoga se u svim područjima – u proizvodima, uslugama i procesima – poštuje strategija nula nedostataka. Iz spoja očekivanja klijenata i vlastitog poimanja kvalitete proizlazi tako dosljedno visok standard u sveukupnom lancu stvaranja vrijednosti. Više od 30 lokacija širom svijeta jamče neprestan dijalog s klijentima i osiguravaju optimalne radne postupke u svim fazama projekta.

Više udobnosti uz neovisna grijanja tvrtke Eberspächer

Neovisno grijanje tvrtke Eberspächer osjetno povećava udobnost u hladnijim dijelovima godine. Ugodna toplina bez negativnog utjecaja na okoliš i jednostavno naknadno opremanje isplate se za automobile jednako kao i za kampere, čamce i jahte jer omogućuju mobilnost tijekom cijele godine.

Neovisna grijanja tvrtke Eberspächer brinu se za ugodnu klimu u putničkom prostoru ne oslanjajući se pritom na toplinu koju daje motor u pogonu. Osim unutarnjeg prostora, moderno vodeno grijanje Hydronic male potrošnje zagrijava i optok vode. To je osobito pogodno za osobna vozila pri svakodnevnom toplom pokretanju motora uz malu emisiju štetnih tvari. Zagrijavanjem vode za hlađenje motora, motor vozila pokreće se znatno lakše i pri niskim temperaturama, što zimi štiti snažno opterećeni akumulator. U kamperima, motornim čamcima ili jedrilicama može se umjesto vode za hlađenje motora zagrijavati i potrošna voda.

Za unutrašnjosti vozila i stalnu temperaturu u mirovanju ili preko noći naročito je pogodno zračno grijanje Airtronic tvrtke Eberspächer. Ono zagrijava kabinu i unutrašnjost bez spajanja na optok vode. Tako topli zrak gotovo bez odgode dospijeva u unutrašnjost vozila – i to tiho i uz vrlo malu emisiju ispušnih plinova. To za teretna vozila i transportere znači više udobnosti, a za kampere i brodove uživanje u slobodnom vremenu čak i kada su dani hladni. Naknadno opremanje moguće je bez ikakvih problema

 

Neovisna grijanja za gospodarska vozila

Svojim zračnim grijanjem Airtronic i vodenim grijanjem Hydronic tvrtka Eberspächer nudi opsežni portfelj snažnih i trajnih neovisnih grijanja za gospodarska vozila bilo koje namjene.

Stroge granice u pogledu emisije ispušnih plinova i ekonomski aspekti zahtijevaju da se grijanje kabine odvija neovisno o motoru. Osim puke funkcije ugode, važnu ulogu u hladnim zemljama igra zagrijavanje motora. Samo na taj način može se zajamčiti upotrebljivost komercijalnih vozila i pri najekstremnijim temperaturama. Sa zračnim grijanjem Airtronic i vodenim grijanjem Hydronic tvrtka Eberspächer za ova dva različita zahtjeva nudi također dva različita rješenja. S kapacitetima od 4 kW do 35 kW obje varijante neovisnog grijanja svojim širokim proizvodnim portfeljem zadovoljavaju sve namjene. Grijaći uređaji su kao sustavno rješenje optimizirani specijalno za primjenu u gospodarskim vozilima te osvajaju svojim dugim vijekom trajanja i čvrstoćom. Oni također bez ograničenja ispunjavaju sve zahtjeve vezane uz emisiju ispušnih plinova i stvaranje buke. Implementacija prilagođenih rješenja za vojne i željezničke aplikacije s grijanjem na gorivo tvrtke Eberspächer koje ne ovisi o motoru jednako je moguća kao i kod građevinskih strojeva i traktora.

Uz centralno grijanje kabine realizirati se može i decentralizirano grijanje radnih mjesta udaljenih od sustava grijanja samog vozila. Tako se, primjerice, mogu učinkovito grijati kabine dizalica, prostori za prijevoz tereta i prostori za prijevoz osoblja.

 

Airtronic i Hydronic – zračno grijanje vodeno grijanje: To su dvije tehnologije grijanja u ponudi tvrtke Eberspächer koje pokrivaju široki spektar različitih područja primjene.

Upravljački elementi omogućuju da se na jednostavan način od početka uživa u optimalno ugodnoj toplini.

I praktičan komplet za nadogradnju pomoćnih grijača pruža štedljivim dizelskim vozilima, koja su tvornički opremljena pomoćnim grijačem na gorivo, brzu i jednostavnu udobnost neovisnog grijanja tvrtke Eberspächer

Vodena grijanja Hydronic tvrtke Eberspächer

Vodena grijanja tvrtke Eberspächer rade neovisno o motoru i ostvaruju pri tom dvostruku pogodnost: zagrijavanje unutrašnjosti vozila i motora.

Grijaći uređaji ugrađeni su u optok vode za hlađenje motora. Dobivena toplinska energija uzima se iz izmjenjivača topline vozila te se u obliku toplog zraka fino dozirana raspodjeljuje u unutrašnjost vozila putem postojećih zračnih kanala. Preostalom toplinom u hladnoj vodi zagrijava se motor. Ljeti se pomoću vodenog grijanja Hydronic tvrtke Eberspächer bez problema može ostvariti neovisna ventilacija.

Praktični upravljački elementi, kao što su digitalna vremenska sklopka ili inovativno daljinsko upravljanje tvrtke Eberspächer, čine udobnost savršenom

Zračna grijanja Airtronic tvrtke Eberspächer

Zračna grijanja tvrtke Eberspächer ne ovise ni o motoru niti o sustavu za regulaciju topline vozila.

Ona usisavaju hladni sobni ili vanjski zrak, zagrijavaju ga i zatim predaju u unutrašnjost vozila.

Zračna grijanja su odlično rješenje za gospodarska vozila svih vrsta. Ona se jednako dobro mogu montirati u kabini, kao i u prtljažniku ili ispod poda. Praktični upravljački elementi, kao što su digitalna vremenska sklopka ili inovativno daljinsko upravljanje tvrtke Eberspächer, čine udobnost savršenom.